Zagreb: Nova regulacija za turističke autobuse

Od 1. lipnja parkiranje moguće samo na Autobusnom kolodvoru Zagreb

Grad Zagreb trenutno je u fazi pripreme novog modela organizacije zaustavljanja i parkiranja za turističke autobuse. Do uspostave novog modela iz grada pozivaju sve turističke autobuse da za potrebe zaustavljanja i parkiranja turističkih autobusa koriste Autobusni kolodvor Zagreb (Avenija Marina Držića 4).

Osim Autobusnog kolodvora, privremeno zaustavljanje turističkih autobusa na području Grada Zagreba dozvoljeno je na sljedećim lokacijama:

  • Glavni kolodvor, južna strana Trga Ante Starčevića - maksimalno 10 minuta
  • Mažuranićev trg - maksimalno 5 minuta

Od 01.06.2023. godine sva dosadašnja parkirališta turističkih autobusa na području Grada Zagreba stavljaju se izvan upotrebe.

Sve potrebne informacije i obrasci koje je potrebno popuniti prije dolaska turističkog autobusa na Autobusni kolodvor Zagreb, a vezano uz zaustavljanje i parkiranje turističkih autobusa iz ove informacije, možete pronaći ovdje.

Iz Grada Zagreba mole sve turističke agencije, vozače turističkih autobusa i turističke prijevoznike koji dolaze u Zagreb da, za zaustavljanje i parkiranje svojih autobusa, koriste isključivo navedene lokacije.

Gore navedene informacije na dostupne su na Internet stranici Turističke zajednice Grada Zagreba na engleskom, njemačkom, španjolskom, francuskom i talijanskom jeziku.

Više informacija pronađite ovdje.

Izvor i foto: Grada Zagreb