Okolotorno – gdje povijest, kultura i zabava oživljavaju na jedinstven način

Manifestacija će se od 10. srpnja održavati svaku srijedu tijekom srpnja i kolovoza

U srijedu, 10. srpnja, započinje novljanska manifestacija – Okolotorno. Po deveti put, romantične uličice Starog grada pretvorit će se u čarobnu scenu ispunjenu glazbom, veseljem, raznim lokalnim proizvodima i eno-gastro užicima.

Poseban spektakl bit će vatrena predstava Flamma, koja će Frankopanski trg u 21:30 sati pretvoriti u živopisnu pozornicu s dinamičnom koreografijom, zanosnim ritmovima, plesom i vatrom koja oduzima dah, dok će ugodnu atmosferu duž stare gradske jezgre osigurati čak tri glazbena sastava pozivajući na zaustavljanje i uživanje u najljepšim primorskim zvucima. Večer će obogatiti i klapa Kala svojim nastupom ispred crkve.

Za vraćanje u neka davna vremena pobrinut će se Frankopani, dok će „stroga“ gradska straža čuvati glavni ulaz u Stari grad. Članovi KUD-a u bogatoj novljanskoj narodnoj nošnji šetat će gradom. Posebno uređeni foto kutci, inspirirani prošlim vremenima, bit će savršena kulisa za uspomene.

Najmlađe će razveseliti Ivana Brlić Mažuranić u svom čarobnom kutku, gdje će oslikavati lica, dok će se svi posjetitelji moći okušati u streličarstvu na ulazu u Stari grad, a staru gradsku jezgru i ove će godine ispuniti rukotvorine koje su izradile vrijedne ruke naših zanatlija, obrtnika i umjetnika.

Svaka srijeda od 10. srpnja do 28. kolovoza od 19:30 do 23:30 sati bit će posvećena tradiciji, autohtonim proizvodima i rukotvorinama, glazbi, duhu prošlosti te bogatoj eno i gastro ponudi.

Ne propustite priliku za stvaranje nezaboravnih trenutaka i uživanje u čaroliji koju nudi Okolotorno.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: TZ grada Novi Vinodolski