Agencija Omnivia obnovila Travelife Partner certifikat

Potvrda predanosti društveno odgovornom poslovanju

Turistička agencija Omnivia iz Omiša je obnovila Travelife Partner certifikat do 18. lipnja 2022. godine. „Travelife Partner certifikat je druga faza implementacije, a dodjeljuje se turističkim agencijama i turoperatorima čije je poslovanje u skladu s visokim standardima sustava Travelife, nakon što uspješno prođu postupak audita. Kriteriji pokrivaju ukupno 10 područja, između ostaloga uredsko poslovanje, poštivanje zakona i poslovanje agencije u skladu s ekološkim standardima, brige o očuvanju kulture, tradicije i okoliša u lokalnoj zajednici, suradnje s partnerskim agencijama, smještajnim objektima i drugim dionicima, komuniciranje, educiranje i zaštita klijenata i dr.

Travelife Partner certifikat omogućava turističkim agencijama i turoperatorima informiranje šire javnosti o predanosti tvrtke održivom i društveno odgovornom poslovanju i pravo na korištenje Travelife Partner loga. Time dodatno osnažuju svoj imidž na domaćem i inozemnom tržištu kao agencije koje ozbiljno i odgovorno pristupaju razvoju turizma u Hrvatskoj. Agencije se mogu odlučiti i za treću, najvišu fazu primjene Travelife sustava u poslovanju i stjecanje certifikata Travelife Certified. Certifikat Travelife Certified je priznat kao prvi standard za turoperatore u skladu s kriterijima Vijeća za globalni održivi turizam/Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

Dunja Kadrić, direktorica turističke agencije Omnivia: „Nikada kao danas fokus turističkih agencija, ali i cijele turističke industrije, nije bio toliko usmjeren na održivo poslovanje. Od trenutka uvođenja Travelife Partner certifikata 2015. godine, a godinu dana ranije i ISO sustava upravljanja kvalitetom, pokazali smo da je Omnivia u korak s trendovima turističkog tržišta koji su se u to vrijeme kao takvi tek nametali. Danas, pet godina kasnije ponosno možemo reći da smo uspješno završili proces recertifikacije te idemo u smjeru daljnjeg napretka, komunicirajući i dalje važnost odgovornog ponašanja i održivog poslovanja u turizmu na način da resurse koje koristimo očuvamo i unaprijedimo za buduće generacije.

Iako nas je proces recertifikacije inspirirao da poduzmemo dodatne aktivnosti u pogledu društvenog odgovornog poslovanja, nametnula nam se i činjenica da održivo poslovanje nije uvedeno certifikacijom već je Travelife Partner certifikat  potvrdio  ono što zaista od prvog dana i jesmo, a to je društveno odgovorna destinacijska management kompanija.

Travelife Partner certifikat omogućuje agenciji međunarodnu prepoznatljivost na tržištu, sigurnost klijentu pri odabiru organizatora putovanja, standardizaciju poslovnih procesa i monitoring nad njima, a upravi i zaposlenicima osjećaj da svojim aktivnostima pozitivno doprinose razvoju destinacije u kojoj žive i rade.“

UHPA je s Europskim centrom za eko i agro-turizam (ECEAT) iz Nizozemske, koji upravlja Travelife sustavom za turističke agencije i turoperatore, potpisala ugovor o dugoročnoj suradnji. Time je dugoročno osigurana kontinuirana briga o poboljšanjima i održavanju Travelife sustava, stručna podrška i konzultacije u vezi implementacije te provođenje audita za certificiranje turističkih agencija i turoperatora u Hrvatskoj.

Agenciji Omnivia čestitamo na velikom postignuću i uspješnoj implementaciji Travelife sustava održivog poslovanja.

Popis članica UHPA-e koje imaju Travelife Partner certififikat dostupan je ovdje, a s certifikatom Travelife Certified dostupan je ovdje.

Izvor: UHPA