Agencija Ventula Travel d.o.o. obnovila Travelife Partner certifikat

Za poslovanje prema načelima održivog razvoja

Agencija Ventula Travel d.o.o. iz Splita je obnovila Travelife Partner certifikat do 22. travnja 2022. godine. „Travelife Partner certifikat je 2. faza implementacije, a dodjeljuje se turističkim agencijama i turoperatorima čije je poslovanje u skladu s visokim standardima sustava Travelife, nakon što uspješno prođu postupak audita. Kriteriji pokrivaju ukupno 10 područja, između ostaloga uredsko poslovanje, poštivanje zakona i poslovanje agencije u skladu s ekološkim standardima, brige o očuvanju kulture, tradicije i okoliša u lokalnoj zajednici, suradnje s partnerskim agencijama, smještajnim objektima i drugim dionicima, komuniciranje, educiranje i zaštita klijenata i dr.

Travelife Partner certifikat omogućava turističkim agencijama informiranje šire javnosti o predanosti tvrtke društveno odgovornom poslovanju i pravo na korištenje Travelife Partner loga. Time dodatno osnažuju svoj imidž na domaćem i inozemnom tržištu kao agencije koje ozbiljno i odgovorno pristupaju razvoju turizma u Hrvatskoj. Agencije se mogu odlučiti i za treću, najvišu fazu primjene Travelife sustava u poslovanju i stjecanje certifikata Travelife Certified. Certifikat Travelife Certified je priznat kao prvi standard za turoperatore u skladu s kriterijima Vijeća za globalni održivi turizam/Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

Robert Bralić, direktor agencije: „Kao što naša Izjava misije govori, od našeg osnutka smo htjeli imati razvijeno poslovanje u skladu s današnjim poimanjem standarda održivog poslovanja. No, najprije je trebalo osigurati poslovanje uopće. Tek sada, nakon drugog certificiranja Travelife Partner certifikatom, možemo reći da smo na ozbiljnijem putu ka u potpunosti klimatski neutralnom poslovanju, a gdje se nadamo naći u 2022. godini. Brojne su stavke koje morate zadovoljiti za dobivanje Travelife Partner certifikata, ali ne biste vjerovali koliko održivosti možete unijeti u poslovanje s jednom jednostavnom procedurom ili pak navikom koju treba mijenjati.“

UHPA je s Europskim centrom za eko i agro-turizam (ECEAT) iz Nizozemske, koji upravlja Travelife sustavom za turističke agencije i turoperatore, potpisala ugovor o dugoročnoj suradnji. Time je dugoročno osigurana kontinuirana briga o poboljšanjima i održavanju Travelife sustava, stručna podrška i konzultacije u vezi implementacije te provođenje audita za certificiranje turističkih agencija i touroperatora u Hrvatskoj.

Agenciji Ventula Travel d.o.o. čestitamo na velikom postignuću i uspješnoj implementaciji Travelife sustava održivog poslovanja.

Popis članica UHPA-e koje imaju Travelife Partner certififikat dostupan je ovdje, a s certifikatom Travelife Certified dostupan je ovdje.

Izvor: UHPA & Ventula Travel d.o.o.