Novo priznanje za promotivni film "Okusi prije svega - Zagreb County A Taste Above"

Promotivni film TZ Zagrebačke županije osvojio zlato na međunarodnom festivalu turističkog filma u Španjolskoj

Na svečanoj ceremoniji međunarodnog festivala turističkog filma, Terres u španjolskoj Tortosi, destinacijski film Turističke zajednice Zagrebačke županije Okusi prije svega - Zagreb County A Taste Above nagrađen je još jednim svjetskim priznanjem -  pobjedničkim zlatom u kategoriji promotivnih turističkih filmova.

Novo međunarodno zlato, ukupno je četvrta nagrada filmu koji promovira i poziva na istraživanje vinskih cesta Zagrebačke županije ali i više, okusa i mirisa te očuvane prirode koja oduševljava posjetitelje. Među najuspješnijim vinskim filmovima Hrvatske, ovaj film ranije je proglašen najboljim vinskim filmom Zagreb Tour Film Festivala, srebrno priznanje u kategoriji Enoturizma ART&TUR festivala u Portugalu te srebro njemačkog World Media Festivala u kategoriji destinacijskog marketinga regija.

„Destinacijski film Okusi prije svega pripremali smo s ciljem da našim gostima, posjetiteljima Zagrebačke županije približimo neraskidivu vezu prirodnih ljepota i eno i gastro doživljaja koje mogu uživati u našem kraju. Lokalno, autohtono, održivo. Vjerujem da se točno te poruke vide u svakom kadru ovoga filma, a da je poruka dobro primljena svjedoče sada već četiri nagrade koje brojimo za ovo medijsko predstavljanje. Dobra turistička destinacija zahtijeva toliko puno i toliko različitog predanog rada u kojeg svi moramo biti uključeni. Dobra komunikacija onoga što nudimo na kraju je korak koji odlučuje i ono što gosta potiče da dođe u našu ili ode na neku drugu destinaciju. Zato me iznimno veseli da se na festivalima prepoznaje cjelovitost našeg rada.“ izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

S nagradama prestižnih međunarodnih turističkih filmskih festivala, Turistička zajednica Zagrebačke županije dobila je snažna priznanja za svoj rad u promociji turizma ovog zelenog zagrebačkog prstena. Pored međunarodnih nagrada, Zagrebačka županija postala je popularna destinacija u kojoj je zabilježen rekordan porast u broju noćenja, a rujan i listopad idealno su vrijeme za otkrivanje vinskih cesta na kojima se od 19. rujna  do 14. listopada očekuje najbolji vinski festival kontinentalne Hrvatske - VIA VINO.

Više pročitajte ovdje, a u nastavku pogledajte višestruko nagrađivan film:

Izvor: Turizmoteka

Foto: TZ Zagrebačke županije