WTM London: Započeo jedan od najvećih svjetskih turističkih sajmova

HTZ zajedno s 16 hrvatskih suizlagača predstavlja hrvatsku turističku ponudu

U Londonu se od 7. do 9. studenog održava 43. međunarodni turistički sajam World Travel Market (WTM). Među gotovo 200 zemalja i više od 5 tisuće izlagača na jednom od vodećih svjetskih putničkih i turističkih sajmova predstavlja se i Hrvatska.

Na sajmu je hrvatska turistička delegacija predvođena ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac te direktorom HTZ-a Kristjanom Staničićem, koji se već tijekom prvog dana sajma susreo s predstavnicima partnera kao što su easyJet, Jet2.com & Jet2Holidays,  SAGA, G2 i Expedia Group, a sastanak je održan i s predstavnicima Britanskog udruženja putničkih agencija (ABTA). 

Uz Hrvatsku turističku zajednicu, koja je glavni izlagač i organizator nastupa, svoju ponudu u sklopu hrvatskog štanda predstavlja i 16 suizlagača među kojima su TZ grada Zagreba, NP Plitvička jezera, Croatia Airlines, Maistra, Uniline DMC, Perfecta travel, Adriatic DMC i dr.

Dodajmo kako je u Hrvatskoj, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu 2022. godine s britanskog tržišta ostvareno oko 725 tisuća dolazaka i gotovo 3,7 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast veći od 200 posto, dok navedeno u odnosu na isto razdoblje 2019. godine predstavlja 80 posto rezultata. Pritom su Britanci najviše noćenja ostvarili u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a gledano po destinacijama najpopularniji su Dubrovnik, Split, Konavle, Župa dubrovačka, Rovinj i Hvar.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: HTZ, HRT

Foto: WTM London 2022.