Elite Travel obnovio Travelife Certified certifikat do 2023.

Početak nove godine za Elite Travel obilježilo je uspješno obnavljanje Travelife Certified certifikata za sljedeće dvije godine

Elite Travel prva je turistička agencija u Hrvatskoj koja je 2018. godine ishodila Travelife Certified status. U proteklom razdoblju ulagali su dodatne napore u integraciju Travelife principa održivosti kako bi poboljšali svoje poslovanje i uspješno obnovili Travelife Certified certifikat za sljedeće dvije godine. Za to je trebalo udovoljiti zahtjevima preko 200 kriterija izvrsnosti u deset različitih kategorija.

Marko Rešetar, predsjednik Uprave Elite Travel d.o.o. povodom obnavljanja Travelife Certified certifikata: „Unatoč ovom, za turizam sumornom razdoblju koje nas je lišilo svih neumjerenosti izuzev pretjeranog dezinficiranja ruku, a naš ekološki footprint i bez naše namjere svelo na minimum, odlučili smo se na recertifikaciju našeg Travelife Certified certifikata. Dijelom zbog toga jer su to vrijednosti koje smo usvojili i koje implementiramo u našim poslovnim procesima, a dijelom i iz inata, jer ne želimo dopustiti da sve aktivnosti zamru. U svakom slučaju, iako je aktualna pandemija pogodila i nas i naše partnere i dobavljače, ostajemo predani Travelife principima i pripremamo se za vrijeme ponovnog poslovnog uzleta.

Iako se nije lako u ovim okolnostima mukotrpnog preživljavanja fokusirati na problematiku koja iz ovog aspekta izgleda gotovo virtualna, smatram da održivo i društveno odgovorno poslovanje mora ostati nit vodilja u svim našim poslovnim promišljanjima. Ovo je bila prilika i za analizu i samoevaluaciju nekih standardnih rutina, te promišljanje o modifikacijama. Uvjeren sam da će Travelife principi i procedure koje smo usvojili u prethodnom razdoblju biti od značajne koristi u ponovnom uspostavljanju redovnih poslovnih aktivnosti.

Nadam se da ćemo ova turobna vremena uskoro ostaviti iza nas, a da ćemo iz ovog izaći bolji, osnaženi jednim neočekivanim iskustvom i spremni za nove poslovne izazove.“

Iskrene čestitke našim kolegicama i kolegama u Elite Travel agenciji na sjajnom uspjehu te se nadamo da će nadahnuti i druge tvrtke da slijede njihov put.

O Travelife sustavu

Travelife je vodeći međunarodni sustav osposobljavanja, upravljanja i certificiranja tvrtki u turističkom sektoru koje su posvećene društveno odgovornom i održivom poslovanju – pružateljima usluga smještaja te turističkim agencijama i turoperatorima. Sustav nudi integrirani program obuke i osposobljavanja djelatnika, primjera najboljih iskustava i prakse, alata, implementacije, upravljanja, planiranja, izvještavanja, B2B alata i certificiranja koji su posebno dizajnirani za turistički sektor.

2018. godine Travelife je ishodio akreditaciju Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC). Postizanje GSTC - akreditiranog statusa znači da program Travelife certifikacije u potpunosti slijedi najviše, vrlo zahtjevne međunarodne standarde, što ih dodatno razlikuje od ostalih certifikacijskih programa u svijetu.

Uspostavljanjem dugoročne suradnje s ECEAT-om UHPA je osigurala kontinuiranu brigu, stručnu podršku i konzultacije u vezi obuke i osposobljavanja djelatnika agencija, implementacije te certificiranja turističkih agencija i turoperatora u Hrvatskoj za Travelife sustav. Više informacija o Travelife sustavu i kako se uključiti potražite na mrežnoj stranici UHPA-e www.uhpa.hr ili  www.travelife.info.

Izvor: UHPA