Održana konferencija „Volonturizam i budućnost turizma u Dalmaciji“

Završna konferencija projekta "Društveno poduzetništvo u turizmu – Inovativni volonturistički proizvod“ održana je online

Završna projektna konferenca „Volonturizam i budućnost turizma u Dalmaciji“, održana je 3. ožujka 2022. putem Zoom aplikacije.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta „Društveno poduzetništvo u turizmu – Inovativni volonturistički proizvod“, koji je s provedbom započeo 17.9.2020., a završava 17.3.2022. Nositelj projekta je Ventula Travel d.o.o., a projektni partneri su Udruga „MI“ – Split, Visoka škola Aspira – Split i Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Ukupna vrijednost projekta je 1.126.202,97 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i državnog proračuna (15%).

Na konferenciji su predstavljeni i projektni rezultati: Ventula Travel transformirala je poslovanje i postala društveno poduzeće, osmišljena su dva inovativna volonturistička proizvoda koja turistima omogućuju uključivanje u volonterske aktivnosti u turističkoj destinaciji, osnaženi su kapaciteti projektnog tima i mladih nezaposlenih osoba u području volonturizma, društvenog poduzetništva i održivog turizma. Kroz promotivne aktivnosti javnost i relevantni dionici informirani su o konceptima volonturizma i društvenog poduzetništva.

Dodatno, na konferenciji su održane dvije prezentacije:

Na samom kraju konferencije održan je okrugli stol na temu Budućnost turizma i transformacija poduzeća u društvenom poduzetništvu gdje su eminentni stručnjaci iz područja turizma raspravljali  o budućnosti turizma na području Dalmacije, naglašavajući važnost održivosti i jačanja zajednice u razvoju turističke ponude.

Izvor: Društveno poduzetništvo u turizmu