Online konferencija „Volonturizam i budućnost turizma u Dalmaciji“

Završna konferencija projekta "Društveno poduzetništvo u turizmu – Inovativni volonturistički proizvod“ održat će se putem Zoom aplikacije u četvrtak, 3. ožujka 2022., s početkom u 10 sati

Na završnoj konferenciji predstavit će se rezultati projekta „Društveno poduzetništvo u turizmu – Inovativni volonturistički proizvod“, koji je s provedbom započeo 17.9.2020., a traje do 17.3.2022. Nositelj projekta je Ventula Travel d.o.o., a projektni partneri su Udruga „MI“ – Split, Visoka škola Aspira – Split i Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Ukupna vrijednost projekta je 1.126.202,97 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i državnog proračuna (15%).

Kroz projekt Ventula Travel transformirala je poslovanje i postala društveno poduzeće, osmišljena su dva inovativna volonturistička proizvoda koja turistima omogućuju uključivanje u volonterske aktivnosti u turističkoj destinaciji, osnaženi su kapaciteti projektnog tima i mladih nezaposlenih osoba u području volonturizma, društvenog poduzetništva i održivog turizma. Kroz promotivne aktivnosti javnost i relevantni dionici su informirani o konceptima volonturizma i društvenog poduzetništva. Dodatno, uključivanje eminentnih stručnjaka iz područja turizma omogućit će nam otvaranje rasprave o budućnosti turizma na području Dalmacije, naglašavajući važnost održivosti i jačanja zajednice u razvoju turističke ponude.

Prijavu za sudjelovanje potrebno je izvršiti putem online obrasca najkasnije 24 sata prije početka konferencije, nakon čega će organizator svim prijavljenim sudionicima poslati poveznicu na Zoom aplikaciju.

Više informacija dostupno je ovdje.

Izvor: Društveno poduzetništvo u turizmu