Društveno poduzetništvo u turizmu: Održana prva volonturistička akcija

U Sinju turisti pomagali izrađivati čestitke za starije osobe

U Sinju je održana je prva volonterska akcija na kojoj su sudjelovali volonturisti. U volontersku akciju uključilo se 6 turista iz SAD-a, koji se u Splitu nalaze u okviru svog volonturističkog boravka u organizaciji Ventula Travel DMC agencije.

Tijekom volonterske akcije, volonturisti su zajedno s lokalnim volonterima izrađivali čestitke i zapisivali motivirajuće poruke namijenjene osobama starije životne dobi s područja Sinja. Čestitke će korisnicima biti podijeljene prilikom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada, kako bi im se poslala poruka da kao društvo ne smijemo dozvoliti da budu marginalizirani i zaboravljeni.

Radi se o aktivnosti organiziranoj u okviru projekta „Društveno poduzetništvo u turizmu – Inovativni volonturistički proizvod“, koji je s provedbom je započeo 17. rujna 2020. i traje 18 mjeseci. Nositelj projekta je Ventula Travel d.o.o., a projektni partneri su Udruga „MI“ – Split, Visoka škola Aspira – Split i Udruga hrvatskih putničkih agencija. Ukupna vrijednost projekta je 1.126.202,97 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i državnog proračuna (15%).

Projekt će nositelju omogućiti transformaciju poslovanja prema principima društvenog poduzetništva te osmišljavanje i stavljanje na tržište dvaju volonturističkih programa, koji predstavljaju svojevrsnu inovaciju na našem području.

Stvaranjem novih područja suradnje i partnerstva između civilnog, javnog i privatnog sektora stvaramo preduvjete za izgradnju jačih, otpornijih i senzibilnijih zajednica.

Izvor: Udruga MI