Globtour Event uspješno obnovio Travelife Partner status do 2025. godine

Certifikat se dodjeljuje za poslovanje prema načelima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja

Turistička agencija Globtour Event d.o.o. iz Zagreba uspješno je obnovila međunarodno Travelife Partner priznanje za poslovanje prema načelima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja (DOP).

Turistička agencija Globtour Event d.o.o. aktivno je uključena u Travelife sustav 2014. godine od kada je i nositelj Travelife Partner priznanja. Travelife Partner priznanje dodjeljuje se turističkim agencijama i turoperatorima čije je poslovanje u skladu s visokim standardima Travelife sustava. Za uspješno stjecanje i obnavljanje Travelife Partner statusa treba zadovoljiti preko 100 kriterija izvrsnosti povezanih s održivošću u deset različitih kategorija (interno upravljanje, ponuda proizvoda, opskrbni lanac, poslovni partneri, destinacije i odnosi s kupcima). Travelife sustav pokriva teme korporativne društvene odgovornosti ISO 26000, uključujući okoliš, biološku raznolikost, ljudska prava i radne odnose. Službeno je priznat od strane Globalnog vijeća za održivi turizam  (GSTC) koje podržava UN, što znači da u potpunosti slijedi najviše, vrlo zahtjevne međunarodne kriterije te se time dodatno razlikuje od ostalih certifikacijskih programa u svijetu.

Travelife Partner status omogućava turističkim agencijama informiranje šire javnosti o predanosti tvrtke društveno odgovornom i održivom poslovanju i korištenje Travelife Partner loga. Time dodatno osnažuju svoj imidž na domaćem i inozemnom tržištu kao agencije koje ozbiljno i odgovorno pristupaju razvoju turizma u Hrvatskoj i svijetu. Agencije se mogu odlučiti i za treću, najvišu fazu primjene Travelife sustava u poslovanju i stjecanje certifikata Travelife Certified, prvi standard za turističke agencije i turoperatore koji je u skladu s kriterijima Vijeća za globalni održivi turizam (GSTC).

Vesna Pritchard, direktorica turističke agencije Globtour Event d.o.o.: U našoj je industriji doživljaja iznimno važno unaprjeđivanje standarda održivosti, s obzirom da se radi o vrlo subjektivnim i „neopipljivim“ uslugama. Takve je usluge nužno implementirati u radne procese na način da ih je moguće što preciznije mjeriti i pratiti unutar opskrbnoga lanca. U današnjem je trenutku najveći izazov agencija zapošljavanje i zadržavanje kvalitetnih ljudi, a zahtjev za djelovanjem u skladu s načelima održivosti u okruženju lanca usluga nam pruža mogućnost očuvanja korporativne kulture prilikom rasta i razvoja te posljedično i pozicioniranje Hrvatske kao održive destinacije, u čemu Travelife ima jednu od ključnih uloga.

O Travelife sustavu

Travelife je vodeći međunarodni sustav osposobljavanja, upravljanja i certificiranja tvrtki u turističkom sektoru koje su posvećene društveno odgovornom i održivom poslovanju – pružateljima usluga smještaja te turističkim agencijama i turoperatorima. Sustav nudi integrirani program obuke i osposobljavanja djelatnika, primjera najboljih iskustava i prakse, alata, implementacije, upravljanja, planiranja, izvještavanja, B2B alata i certificiranja koji su posebno dizajnirani za turistički sektor.

Više od 35 nacionalnih turističkih udruga promiče shemu među svojim članovima, uključujući Udrugu hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Uspostavljanjem dugoročne suradnje s ECEAT-om UHPA je osigurala kontinuiranu brigu, stručnu podršku i konzultacije u vezi obuke i osposobljavanja djelatnika agencija, implementacije te certificiranja turističkih agencija i turoperatora u Hrvatskoj za Travelife sustav. Više informacija o Travelife sustavu i kako se uključiti potražite na mrežnoj stranici UHPA-e www.uhpa.hr ili  www.travelife.info.

Čestitamo kolegicama i kolegama u Globtour Event d.o.o. agenciji na vrijednom postignuću i uspješnoj implementaciji Travelife sustava održivog poslovanja.

Izvor: UHPA

Foto: Globtour Event d.o.o./Travelife