Hrvatska proglašena najpoželjnijom destinacijom Europe

Čitatelji Wanderlusta, jednog od najpoznatijih travel magazina na svijetu, izabrali Hrvatsku

Nakon što je nedavno prestižni Lonely Planet uvrstio Hrvatsku među top 10 zemalja koje treba posjetiti u idućoj godini, odlične vijesti za našu zemlju stižu iz još jednog uglednog britanskog medija specijaliziranog za putovanja. Riječ je o Wanderlustu, jednom od najpoznatijih i najstarijih travel magazina na svijetu, čiji su čitatelji Hrvatsku proglasili najpoželjnijom europskom destinacijom i to u sklopu Wanderlust Reader Travel Awards natjecanja. 

„Ovo je veliko priznanje i odličan uspjeh hrvatskog turizma, a da je tome tako nabolje potvrđuje podatak kako je Hrvatska ovim izborom iza sebe ostavila poznate svjetske destinacije kao što su Španjolska, Italija, Grčka i Francuska. Wanderlustova priznanja i nagrade dodjeljuju se najpoželjnijim destinacijama, turoperatorima i zrakoplovnim prijevoznicima iz cijelog svijeta, a kontinuirano prisustvo Hrvatske i hrvatskih destinacija prilikom proglašenja najboljih potvrđuju status i ugled hrvatskog turizma u globalnim okvirima“, poručio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Wanderlust je Hrvatsku opisao kao dragulj Jadrana kojeg krase upečatljivi otočni krajolici, bogata kulturna baština te predivan povijesni grad Dubrovnik, koji je prošle godine pobijedio u kategoriji za najpoželjniji europski grad. 

„Ova nagrada veliko je priznanje i još jedna potvrda kvalitete naše turističke ponude. Posebnu vrijednost dodatno joj daje to što je biraju čitatelji, koji su u konačnici i naši gosti, a koji su Hrvatsku prepoznali kao najpoželjniju europsku turističku destinaciju“, izjavila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Izvor: HTZ

Foto: Wanderlust Reader Travel Awards