Agenciji Gulliver DMC d.o.o. dodijeljen Travelife Partner status

Certifikat se dodjeljuje za poslovanje prema načelima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja

Gulliver DMC d.o.o. turistička agencija iz Dubrovnika je ishodila međunarodno Travelife Partner priznanje za poslovanje prema načelima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja (DOP).

Travelife Partner priznanje dodjeljuje se turističkim agencijama i turoperatorima čije je poslovanje u skladu s visokim standardima Travelife sustava. Za uspješno stjecanje Travelife Partner statusa treba zadovoljiti preko 100 kriterija izvrsnosti povezanih s održivošću u deset različitih kategorija (interno upravljanje, ponuda proizvoda, opskrbni lanac, poslovni partneri, destinacije i odnosi s kupcima). Travelife sustav pokriva teme korporativne društvene odgovornosti ISO 26000, uključujući okoliš, biološku raznolikost, ljudska prava i radne odnose. Službeno je priznat od strane Globalnog vijeća za održivi turizam  (GSTC) koje podržava UN, što znači da u potpunosti slijedi najviše, vrlo zahtjevne međunarodne kriterije te se time dodatno razlikuje od ostalih certifikacijskih programa u svijetu.

Travelife Partner status omogućava turističkim agencijama informiranje šire javnosti o predanosti tvrtke društveno odgovornom i održivom poslovanju i korištenje Travelife Partner loga. Time dodatno osnažuju svoj imidž na domaćem i inozemnom tržištu kao agencije koje ozbiljno i odgovorno pristupaju razvoju turizma u Hrvatskoj i svijetu. Agencije se mogu odlučiti i za treću, najvišu fazu primjene Travelife sustava u poslovanju i stjecanje certifikata Travelife Certified, prvi standard za turističke agencije i turoperatore koji je u skladu s kriterijima Vijeća za globalni održivi turizam (GSTC).

Maro Saulović, direktor turističke agencije Gulliver DMC d.o.o.: „Održivost je ne samo jedan od ključnih elementa našeg poslovnog modela, već i moralna i poslovna obveza koju vrlo rado prihvaćamo. Stjecanje Travelife Partner statusa potvrđuje našu predanost ekološkoj odgovornosti i socijalnoj osjetljivosti,  te ujedno predstavlja korak naprijed u našoj misiji doprinosa zaštiti okoliša i podršci lokalnim zajednicama, čime gradimo temelje održivog turizma za buduće generacije.“ 

O Travelife sustavu

Travelife je vodeći međunarodni sustav osposobljavanja, upravljanja i certificiranja tvrtki u turističkom sektoru koje su posvećene društveno odgovornom i održivom poslovanju – pružateljima usluga smještaja te turističkim agencijama i turoperatorima. Sustav nudi integrirani program obuke i osposobljavanja djelatnika, primjera najboljih iskustava i prakse, alata, implementacije, upravljanja, planiranja, izvještavanja, B2B alata i certificiranja koji su posebno dizajnirani za turistički sektor.

Više od 40 nacionalnih turističkih udruga promiče shemu među svojim članovima, uključujući Udrugu hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Uspostavljanjem dugoročne suradnje s ECEAT-om UHPA je osigurala kontinuiranu brigu, stručnu podršku i konzultacije u vezi obuke i osposobljavanja djelatnika agencija, implementacije te certificiranja turističkih agencija i turoperatora u Hrvatskoj za Travelife sustav. Više informacija o Travelife sustavu i kako se uključiti potražite na mrežnoj stranici UHPA-e www.uhpa.hr ili  www.travelife.info.

Čestitamo kolegicama i kolegama u Gulliver DMC d.o.o. agenciji na vrijednom postignuću i uspješnoj implementaciji Travelife sustava održivog poslovanja.

Izvor: UHPA

Foto: Gulliver DMC d.o.o./Travelife