SUSTOUR: Zadnja prilika za prijavu na javni poziv za potpore MSP-ovima!

Rok za prijavu do 10. svibnja 2022. do 17:00 sati

Turističke agencije i turoperatori zainteresirani za poboljšanje svoje održivosti mogu se prijaviti do 10. svibnja 2022. do 17:00 sati po srednjoeuropskom vremenu kako bi dobili pristup besplatnoj obuci i podučavanju u okviru jednogodišnjeg programa tehničke podrške koji se financira iz programa EU COSME te kojeg sufinanciraju i podržavaju brojne turističke udruge, uključujući UHPA-u.

Tvrtke se sve više pozivaju da smanje svoje emisije ugljika i grade održive poslovne modele. Također se povećavaju očekivanja kupaca da turističke tvrtke nude održive programe putovanja. Postati održiviji može biti iznimno zahtjevan poduhvat za svaku tvrtku, budući da pokriva toliko različitih aspekata, od smanjenja emisija stakleničkih plinova, poboljšanja upravljanja vodom i otpadom, posebno plastikom, do poštivanja ljudskih prava i potreba lokalne zajednice, itd.

Ali pomoć nije daleko! Projekt SUSTOUR kojeg financira EU uvodi sveobuhvatan program tehničke podrške posebno dizajniran za turističke agencije i turoperatore kako bi im pomogao da započnu s implementacijom održivosti u svom poslovanju i/ili poboljšaju svoju održivost u određenim područjima. Program podrške nudi opsežnu obuku i podučavanje za MSP-ove o kriterijima održivosti i najboljim praksama te pruža vrijedne prilike uzajamnog učenja. MSP-ovi mogu sami odabrati vrstu podrške koju bi željeli dobiti, bilo da je to podrška certificiranju i/ili implementaciji inovativnih praksi u smislu upravljanja plastikom, ugljikom i/ili opskrbnim lancem ili certificiranju svojih izleta na kopnu.

Kako bi mogli iskoristiti program tehničke podrške, zainteresirane turističke agencije i turoperatori moraju poslati svoju prijavu do 10. svibnja 2022. do 17:00 CET. Očekuje se da će program tehničke podrške započeti krajem lipnja i trajati 12 mjeseci. Više pojedinosti o programu i obrascu za prijavu dostupni su na sljedećoj web stranici: https://www.travelife.info/sustour/?menu=home.

Pawel Niewiadomski, predsjednik ECTAA-e: „Turizam ima važnu ulogu u pokretanju tranzicije prema gospodarstvu koje je resursno učinkovito i nisko-ugljično. Vrijeme je za djelovanje! Pozivamo sve turističke agencije i turoperatore da iskoriste priliku koju pruža program tehničke podrške projekta SUSTOUR“.

Izvor: ECTAA/SUSTOUR