Turistički sektor i uloga socijalnog dijaloga

Održana treća radionica na temu Značaj primarnih istraživanja

Značaj primarnih istraživanja u turizmu tema je kojom je prof. dr.sc. Mikulić sa Instituta za turizam, otvorio treću dvodnevnu radionicu projekta „Turistički sektor i uloga socijalnog dijaloga“, koja je održana u ponedjeljak i utorak, dana 13. i 14. svibnja 2019. u prostorijama STUH-a u Zagrebu. 

Uskoro kreće provedba tri analize u pet partnerskih organizacija projekta (UPUHH-u, UHPA-i, KUH-u, OMH-u i HFHS-u) a pod budnim okom prijavitelja projekta STUH-a koji je naručio istraživanja s namjerom da se dublje uđe u stanje i problematiku sektora. Projektom su tako predviđene tri analize o najrelevantnijim temama turističkog sektora, o Industrijskim odnosima, Destinacijskom menadžmentu i Ulozi socijalnog dijaloga u turističkom sektoru. Provedbom analiza unutar članstva pet najistaknutijih udruženja u turističkom sektoru RH, STUH očekuje dobiti realnu sliku o osvještenosti sektora o djelovanju sindikata, ali i uključenosti i zainteresiranosti poslodavaca za bipartitni socijalni dijalog te uvjete i prava radnika iz perspektive poslodavaca.

Polaznici radionica u drugom dijelu predavanja pod mentorstvom Nataše Novaković učili su o podsvjesnim predrasudama i mirenju te su kroz praktične vježbe testirali utjecaj predrasuda na rasuđivanje i na praktičnom zadatku odradili proces mirenja. 

Drugog dana radionice Maja Pokrovac polaznike je upoznala s tehnikama pregovoranja te se osvrnula na utjecaj emocija na pregovore, a polaznici su odradili simulaciju pregovora uzimajući u obzir i jedan i drugi element.

Više informacija možete pronaći na linkovima u nastavku:

www.strukturnifondovi.hr

http://www.esf.hr/natjecaji/dobro-upravljanje/jacanje-socijalnog-dijaloga-faza-iii/

Izvor: UPUHH