6. partnerski sastanak održan na sajmu Ferien Messe Wien 2020

Projektni partneri su održali 6. partnerski sastanak od 16. do 18.01.2020. godine na promotivnom štandu projekta na međunarodnom turističkom sajmu Ferien Messe Wien 2020 u Beču.

Za razliku od prethodno održanih sastanaka na kojima su zajednički sudjelovali svi partneri, šesti partnerski sastanak održan je u nekoliko navrata, sukladno rasporedu dolaska pojedinih projektnih partnera u Beč. 

Predstavnice projektnih partnera Zagrebačke županije (ZŽ), Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i Razvojne agencije Sotla (RAS) sastale su se 16.01.2020. Ovaj partnerski sastanak bio je namijenjen usuglašavanju o detaljima vezanima uz organizaciju preostalih tematskih edukacija iz radnog paketa T3 - Jačanje kapaciteta dionika. Također se razgovaralo i o predstojećim projektnim aktivnostima koje će zajednički organizirati ova tri partnera, odnosno o studijskoj turi za novinare i putničke agencije kojoj je cilj dodatna promocija destinacije i prodaja turističkih proizvoda i usluga u okviru iste. 

Predstavnici projektnog partnera Muzejski dokumentacijski centar (MDC) nazočili su sajmu 17.01.2020. kad je i s njima održan sastanak. Glavna tema je bila organizacija i provedba medijskih kampanja koje će partner provesti radi dodatne promocije nove turističke destinacije i širenja informacija o njenoj ponudi među što većim krugom potencijalnih posjetitelja. 

Posljednji partnerski sastanak održan je 18.01.2020. s predstavnicama projektnih partnera Općina Šmarje pri Jelšah (OŠJ) i Kmetijsko-gozdarski zavod Maribor (KGZS-MB). Na ovom sastanku su se partneri dotaknuli raznolikih tema, od organizacije predstojećih manifestacija za promociju projekta i nove destinacije do postavljanja urbane posjetiteljske opreme na slovenskom dijelu projektnog područja. 

Važna tema svih navedenih sastanaka bila je i 3. izvještajno razdoblje projekta koje završava 31.01.2020. nakon čega slijedi postupak pripreme partnerskih izvještaja. 

Ovim sastankom su projektni partneri ispunili obveze iz radnog paketa projekta M - Upravljanje u okviru kojeg su u 3. izvještajnom razdoblju bili dužni održati dva partnerska sastanka. 

Naredni partnerski sastanak održat će se početkom 4. izvještajnog razdoblja čija provedba započinje 01.02.2020. godine.

Izvor: In cultura veritas