In cultura veritas: Održana završna tematska edukacija za dionike

Zajednička suradnja i interakcija hrvatskih i slovenskih dionika ključna je poruka provedenih edukacija

U sklopu provedbe projekta „In cultura veritas – razvojem atraktivne turističke destinacije do bolje valorizacije i održivog korištenja kulturne baštine“  9. ožujka  2020., u muzeju Anin dvor u Rogaškoj Slatini održana je posljednja, četvrta tematska edukacija.

Posljednja edukacija provedena je u suorganizaciji projektnih partnera Razvojne agencije Sotla (RAS), Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i Zagrebačke županije (ZŽ) te je okupila oko 50 različitih dionika koji sudjeluju u provedbi projekta In cultura veritas. Širok krug prisutnih dionika obuhvatio je hotelijere, turističke vodiče, agencije i druge turističke djelatnike, proizvođače vina, muzejske djelatnike, predstavnike udruga u kulturi, tradicijske obrtnike …

Cilj ove, kao i prethodne tri održane edukacije unutar radnog paketa T3 – Ojačani kapaciteti dionika, bio je umrežavanje i povezivanje hrvatskih i slovenskih dionika, osvješćivanje o bogatim kulturnim i turističkim potencijalima na prekograničnom projektnom području i jačanje sposobnosti za razvoj novih poslovnih ideja i unaprjeđenje postojećih na temelju uočenih turističkih potencijala.

Prvi dio edukacije vodila je dr.sc. Lekić koja je govorila o atrakcijskim osnovama za daljnji razvoj nove prekogranične destinacije i važnosti storytellinga u povećanju interesa posjetitelja za dolazak u novu destinaciju. Između ostalog, dr.sc. Lekić je posebno istaknula značaj stvaranja autentičnog doživljaja za posjetitelje i brendiranje nove destinacije na temelju novih trendova u razvoju turizma koji povezuju vino i kulturu u jedinstven turistički doživljaj. Održivost nove destinacije i povećanje broja posjetitelja moguće je ostvariti jedino zajedničkom suradnjom i interakcijom hrvatskih i slovenskih dionika što je bila ključna poruka ove, ali i prethodnih edukacija održanih u okviru ovog radnog paketa.

Nani Poljanec se nadovezao govoreći o iskustvima i doživljajima koja posjetitelji stječu kvalitetnom interpretacijom muzejske baštine. Ona ih uvodi u priče iz prošlosti koje posjetitelji sa sobom nose kao vrijedan suvenir, a prepričavajući ih drugima potiču dolazak novih posjetitelja u destinaciju.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: In cultura veritas