Održan međunarodni sajam Ferienmesse Wien 2020.

UHPA sudjelovala na sajmu u sklopu projekta In cultura veritas

Najveći austrijski međunarodni turistički sajam Ferienmesse Wien 2020. održao se od 16. do 19. siječnja 2020. godine u Beču. Sajam Ferienmesse najveći je i najznačajniji međunarodni turistički sajam u Austriji na kojem je ove godine sudjelovao 800 izlagača iz 80 zemalja te oko 160 tisuća posjetitelja. 

Na službenom otvaranju sajma, od strane organizatora sajma, prezentirane su informacije o nadolazećoj turističkoj 2020. godini te prema prvim najavama i procjenama austrijskog putničkog sektora predviđa se intenzitet putovanja austrijskih gostiju od visokih 90 %.

Među brojnim izlagačima bila je i Hrvatska turistička zajednice na čijem je štandu uz nacionalnu promociju Hrvatske kao turističke destinacije svoju ponudu predstavilo i 12 suizlagača iz hrvatskog privatnog i javnog turističkog sektora.

Na sajmu u Beču bila je Udruga hrvatskih putničkih agencija koja je predstavila prekograničnu turističku destinaciju razvijenu u sklopu projekta In cultura veritas. Projekt In cultura veritas sufinanciran je iz Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020., a ova nova destinacija na inovativan način promovira bogatu kulturnu baštinu i višestoljetnu vinsku tradiciju koja povezuje Zagrebačku županiju i slovensku subregiju Obsotelje i Kozjansko.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: HTZ i UHPA