Konferencija "Volonturizam – spoj volonterstva i turizma u razvoju zajedničkog prekograničnog turističkog prostora"

Na konferenciji u Dubrovniku 2. lipnja predstavit će se inovacije vezane uz volonturizam, kao i konkretni primjeri sudjelovanja volonturista u zajednici u prekograničnom prostoru Hrvatske i Crne Gore

Udruga „MI“ – Split u partnerstvu s ADP Zid iz Podgorice, Općinom Herceg Novi, Udrugom Bonsai i Udrugom hrvatskih putničkih agencija provodi projekt „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“.

U skopu projekta 2. lipnja 2017. godine održat će se konferencija „Volonturizam – spoj volonterstva i turizma  u razvoju zajedničkog prekograničnog turističkog prostora“  u hotelu Lero u Dubrovniku. Na konferenciji će se predstaviti inovacije vezane uz ovakav oblik turizma, kao i konkretni primjeri sudjelovanja volonturista u zajednici u prekograničnom prostoru Hrvatske i Crne Gore.

Volonturizam spaja najbolje ciljeve civilnog sektora s uzbuđenjem i avanturističkim duhom turističkog putovanja kako bi se stvorio stimulativan odmor od javnog interesa, usmjeren na društvo i korist zajednice. Volonturizam nudi, kao što sama riječ kaže, putovanje radi odmora uz volontiranje na odredištu putovanja.

Projekt se provodi u sklopu EU prekograničnog IPA komponenta II, programa za Hrvatsku i Crnu Goru 2012-2013., s ciljem jačanja suradnje između javnog, profitnog i neprofitnog sektora putem razvoja volonturizma kao inovativnog i prepoznatljivog turističkog proizvoda u zajedničkom turističkom prostoru hrvatsko-crnogorskog prekograničnog područja.   

Prijaviti se možete na e-mail: zrinka@udruga-mi.hr, najkasnije do 26. svibnja 2017. godine.

Program konferencije možete pogledati ovdje.

Izvor: Udruga "MI" - Split