Održan drugi modularni trening "Volonturizam – inovacija u zajednici!"

Teme su bile motiviranje i razvijanje kreativnih sposobnosti i specifičnih znanja za razvoj turističkog proizvoda/doživljaja

Drugi modularni trening „Volonturizam – inovacija u zajednici! Od inercije do inspiracije u kreiranju turističkog proizvoda/doživljaja“ održan je od 11. do 13. travnja 2017. u Bečičima (Crna Gora). 

Odmor u potpunosti posvećen odmaranju i opuštanju pripada prošlosti. Sunčanje i kupanje na plaži su nekima možda još uvijek primamljivi, ali većina turista želi nešto drugačiji odmor. Danas turisti žude za višim ciljem u svojim slobodnim aktivnostima, teže ostaviti trag u sredinama koje posjećuju, proširiti vidike, pomoći onima kojima je pomoć potrebna i u tom procesu nadograditi sebe. Odgovor daje volonturizam koji spaja najbolje ciljeve civilnog sektora s uzbuđenjem i avanturističkim duhom turističkog putovanja kako bi se stvorio stimulativan odmor od javnog interesa, usmjeren na društvo i korist zajednice. Volonturizam nudi, kao što sama riječ kaže, putovanje radi odmora s volontiranjem na odredištu putovanja.

Teme su bile motiviranje i razvijanje kreativnih sposobnosti i specifičnih znanja za razvoj turističkog proizvoda/doživljaja koji spada u posebni oblik turizma – volonterski turizam, a trening su vodile dr.sc. Romana Lekić prof. i dr.sc. Tea Golja prof.

Trening je bio namijenjen organizatorima volontiranja koji predstavljaju udruge, javne ustanove (zdravstvo, obrazovanje, socijalna skrb, kultura), zaklade, fondacije, vjerske ustanove, tijela državne uprave, jedinice lokalne ili regionalne samouprave, turističke zajednice i sindikate, ali i predstavnicima privatnog profitnog sektora koji mogu pružiti podršku u promociji volonturističkih programa te međusektorskom suradnjom doprinijeti većoj održivosti samih programa.

Više informacija možete pronaći ovdje

Izvor: www.volonturizam.info