Održana radionica razmjene iskustava u Crnoj Gori

Radionica razmjene iskustava u projektu „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“ održana je u Ulcinju od 17. do 19. rujna 2017.

Tijekom tri dana, koliko je radionica trajala u Ulcinju (Crna Gora), okupilo se 60 sudionika koji su imali priliku upoznati se s pojmom Volonturizma te s projektima koji se planiraju održati u budućnosti, a koji su plod sudjelovanja na modularnim treninzima u sklopu ovog projekta. 

Tijekom prvog dana radionice, Nives Ivelja iz Udruge „MI“ (Split) predstavila je prisutnima dosadašnji rad na projektu. Sudionicima su predstavljene i pilot akcije izvedene u sklopu projekta, na Korčuli, na Orjenu kod Herceg Novog, u Lastvi Grbaljskoj kod Budve, na Cetinju i na Skadarskom jezeru. Najavljene su i akcije na Braču koje se tek trebaju održati.

Drugog dana radionice razmjene iskustava radilo se na razvoju volonturističke ponude sa stručnjakom za volonturizam dr. Konstantinosom Tomazosom sa Sveučilišta Strathclyde iz Glasgowa.

Zadnji dan radionice, obrađivala se tema društvene odgovornosti u turizmu. Mirjana Mrkalj, generalna direktorica hotela Splendid (Budva), održala je prezentaciju kojom je prikazala na koje sve načine ovaj hotel primjenjuje društveno odgovorno poslovanje u praksi.

Sudionici su ispunili evaluacijske liste prema kojima se vidi da je radionica ispunila njihova očekivanja te da su zadovoljni i predavačima i stečenim iskustvom.

Više informacija pročitajte ovdje.

 

Izvor: www.volonturizam.info