Prvi modularni trening "Volonturizam – inovacija u zajednici"

Trening je održan u Dubrovniku za predstavnike javnog, privatnog i civilnog sektora

U okviru projekta "Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja" u kojem Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) sudjeluje kao jedan od partnera, održan je od 22.-24. veljače 2017. u hotelu Lero u Dubrovniku prvi modularni trening pod nazivom ''Volonturizam - inovacija u zajednici! Razvoj kvalitetnih volonturističkih programa''

Teme prvog od dva trodnevna treninga bile su volonterski menadžment i društveno poduzetništvo, a održan je za predstavnike javnog, privatnog i civilnog sektora. 

Ciljevi treninga su razvijanje i unapređivanje postojećih sposobnosti, vještina, znanja i stavova predstavnika organizatora volontiranja kako bi se razvili i/ili unaprijedili volonturistički programi u svojim organizacijama. Također, cilj je i unaprijediti znanja o modelu društvenog poduzetništva, oblicima odgovornog poslovanja te mogućnostima koje takav model pruža u razvoju turističkih proizvoda.

Na treningu je sudjelovalo 40 predstavnika neprofitnog, profitnog i javnog sektora s područja Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije te priobalja Crne Gore i Cetinja.

Više informacija pronađite ovdje.