Elite Travel obnovio Travelife Certified certifikat do 2025.

Za obnavljanje međunarodno priznatog Travelife Certified certifikata trebalo je udovoljiti zahtjevima preko 200 kriterija izvrsnosti povezanih s održivošću u deset različitih kategorija.

Elite Travel putnička agencija d.o.o. iz Dubrovnika uspješno je prošla postupak recertifikacije te obnovila Travelife Certified certifikat - međunarodno priznanje za svoje dugogodišnje napore u održivosti i društveno odgovornom poslovanju (DOP).

Za uspješno obnavljanje međunarodno priznatog Travelife Certified certifikata trebalo je udovoljiti zahtjevima preko 200 kriterija izvrsnosti povezanih s održivošću u deset različitih kategorija (interno upravljanje, ponuda proizvoda, opskrbni lanac, poslovni partneri, destinacije i odnosi s kupcima). Travelife pokriva teme korporativne društvene odgovornosti ISO 26000, uključujući okoliš, biološku raznolikost, ljudska prava i radne odnose. Službeno je priznat i akreditiran od strane Globalnog vijeća za održivi turizam  (GSTC) koje podržava UN, što znači da u potpunosti slijedi najviše, vrlo zahtjevne međunarodne kriterije te se time dodatno razlikuje od ostalih certifikacijskih programa u svijetu.

Elite Travel prva je turistička agencija u Hrvatskoj koja je 2018. godine ishodila Travelife Certified certifikat. Od tada kontinuirano ulažu dodatne napore u integraciju Travelife principa održivosti kako bi poboljšali ne samo svoje poslovanje nego i svojih partnera.

Marko Rešetar, koordinator održivog poslovanja u Elite Travel d.o.o. povodom obnavljanja Travelife Certified certifikata: „U okolnostima revitalizacije poslovanja, a nakon provedene temeljite reorganizacije tvrtke, sa zadovoljstvom možemo konstatirati da i nadalje ostajemo vjerni principima društveno odgovornog poslovanja. Uspješno smo završili proces recertifikacije i obnovili Travelife Certified certifikat pa imamo privilegiju zadržati mjesto i status u relativno malom klubu putničkih agencija s najvećom razinom certifikacije.

U sklopu EU projekta SUSTOUR, u završnoj smo fazi certifikacije shorex programa, što će se vjerojatno primijeniti i na izlete iz našeg redovnog programa. Sam proces je bio vrlo zahtjevan. Radi se o pilot-projektu kroz koji smo morali provesti edukaciju dobavljača, pružiti im stručnu podršku u izradi Travelife izvješća o održivosti, implementirati usvajanje Code of Conduct za pojedinu djelatnost te u konačnici zadovoljiti kriterije Travelife certifikacijskog on-site audita.

Trenutačno smo angažirani u pripremi za implementaciju našeg vlastitog IACS projekta (unapređenje održivosti krstarenja Jadranom – plastic free cruises), koji je bio privremeno obustavljen tijekom pandemije, a zbog potpunog poremećaja tržišta. Obzirom na postupni oporavak ciljanih tržišta, odlučni smo u namjeri da ga provedemo kako je inicijalno zamišljeno. Održivo i društveno odgovorno poslovanje, koje minimizira naš otisak u okolišu, a maksimizira korist za zajednicu, bit će i dalje nit vodilja naših poslovnih promišljanja.“

Iskrene čestitke našim kolegicama i kolegama u Elite Travel agenciji na sjajnom uspjehu te se nadamo da će nadahnuti i druge tvrtke u Hrvatskoj i svijetu da slijede njihov put prema održivosti.

O Travelife sustavu

Travelife je vodeći međunarodni sustav osposobljavanja, upravljanja i certificiranja tvrtki u turističkom sektoru koje su posvećene društveno odgovornom i održivom poslovanju – pružateljima usluga smještaja te turističkim agencijama i turoperatorima. Sustav nudi integrirani program obuke i osposobljavanja djelatnika, primjera najboljih iskustava i prakse, alata, implementacije, upravljanja, planiranja, izvještavanja, B2B alata i certificiranja koji su posebno dizajnirani za turistički sektor.

Više od 35 nacionalnih turističkih udruga promiče shemu među svojim članovima, uključujući Udrugu hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Uspostavljanjem dugoročne suradnje s ECEAT-om UHPA je osigurala kontinuiranu brigu, stručnu podršku i konzultacije u vezi obuke i osposobljavanja djelatnika agencija, implementacije te certificiranja turističkih agencija i turoperatora u Hrvatskoj za Travelife sustav. Više informacija o Travelife sustavu i kako se uključiti potražite na mrežnoj stranici UHPA-e www.uhpa.hr ili  www.travelife.info.

Izvor: UHPA

Foto: Elite travel d.o.o. & Travelife