SUSTOUR: MSC Krstarenja d.o.o. uspješno dovršila proces Travelife certifikacije

Proces certifikacije realiziran je u sklopu projekta SUSTOUR kojeg financira Europska unija kroz program COSME

Projekt SUSTOUR financiran od strane EU traje od 2020. do 2023. i za cilj ima promicanje održivosti među europskim turoperatorima i turističkim agencijama. Projekt podržava više od 600 malih i srednjih poduzeća iz 35 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku.

Turistička agencija MSC Krstarenja d.o.o. iz Dubrovnika uspješno je prošla proces certifikacije i stekla Travelife Partner priznanje za dugogodišnje napore i posvećenost održivom i društveno odgovornom poslovanju. Agencija je morala zadovoljiti više od 100 kriterija izvrsnosti koji pokrivaju uredsko poslovanje, poštivanje zakonske regulative i poslovanje agencije u skladu s ekološkim standardima, brige o očuvanju kulture, tradicije, običaja i okoliša u lokalnoj zajednici, ponudu proizvoda, opskrbni lanac, poslovne partnere, destinacije i odnose s klijentima.

Travelife Partner status omogućava turističkim agencijama i turoperatorima korištenje pripadajućeg logotipa i informiranje šire javnosti o predanosti tvrtke društveno odgovornom i održivom poslovanju. Time dodatno osnažuju svoj imidž na domaćem i inozemnom tržištu kao agencije koje ozbiljno i odgovorno pristupaju razvoju turizma u Hrvatskoj i svijetu.

Karla Skurla, Travelife Koordinatorica održivosti MSC Krstarenja d.o.o.: „Travelife Partner priznanje, koje omogućava međunarodnu prepoznatljivost naše kompanije, nam je vrlo značajno jer je potvrda našeg poštovanja i primjene visokih standarda društveno odgovornog poslovanja u turizmu, odgovornog ponašanja prema okolišu, zajednici, svojim zaposlenicima i poslovnim suradnicima. U suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija, vodećom strukovnom udrugom u turizmu u Hrvatskoj, ulagali smo napore u integraciju Travelife sustava održivosti te smo ponosni što je Travelife prepoznao naš predani rad i dodijelio nam priznanje. Poštujući visoke standarde održivog turizma zajedničkim djelovanjem stvaramo zdraviju budućnost i čuvamo planet. U budućnosti planiramo aktivno doprinositi održivosti, djelovati na osvještavanju društveno odgovornog poslovanja što većeg broja poslovnih suradnika te poticati na važnost implementacije“. 

Čestitamo svim zaposlenicima MSC Krstarenja d.o.o. na velikom postignuću te se nadamo da će njihov uspjeh nadahnuti i druge u promicanju i implementaciji održivosti u svakodnevno poslovanje.

….

O Travelife sustavu

Travelife je vodeći međunarodni sustav osposobljavanja, upravljanja i certificiranja tvrtki u turističkom sektoru koje su posvećene društveno odgovornom i održivom poslovanju. Sustavom Travelife (www.travelife.info) obuke i certificiranja turističkih agencija i turoperatora upravlja ECEAT (Europski centar za eko i agro-turizam), a onim koji je namijenjen smještajnim objektima (https://travelifestaybetter.com/) ABTA (Udruga putničkih agencija Velike Britanije).

Više od 35 nacionalnih udruga u turizmu promovira Travelife sustav svojim članovima, uključujući UHPA-u koja je s ECEAT-om uspostavila dugoročnu suradnju. Time je osigurana kontinuirana briga o poboljšanjima i održavanju Travelife sustava, stručna podrška i konzultacije u vezi implementacije te provođenje audita za certificiranje turističkih agencija i turoperatora u Hrvatskoj.

Izvor: UHPA       

Foto: SUSTOUR, Travelife, EU COSME, MSC Krstarenja