SUSTOUR: Unlimited Croatia DMC - Pro Sensus d.o.o. uspješno dovršila proces Travelife certifikacije

Proces certifikacije realiziran je u sklopu projekta SUSTOUR kojeg financira Europska unija kroz program COSME

Projekt SUSTOUR financiran od strane EU traje od 2020. do 2023. i za cilj ima promicanje održivosti među europskim turoperatorima i turističkim agencijama. Projekt podržava više od 600 malih i srednjih poduzeća iz 35 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku.

Turistička agencija Unlimited Croatia DMC - Pro Sensus d.o.o. iz Zagreba uspješno je prošla proces certifikacije i stekla Travelife Partner priznanje za dugogodišnje napore i posvećenost održivom i društveno odgovornom poslovanju. Agencija je morala zadovoljiti više od 100 kriterija izvrsnosti koji pokrivaju uredsko poslovanje, poštivanje zakonske regulative i poslovanje agencije u skladu s ekološkim standardima, brige o očuvanju kulture, tradicije, običaja i okoliša u lokalnoj zajednici, ponudu proizvoda, opskrbni lanac, poslovne partnere, destinacije i odnose s klijentima.

Travelife Partner status omogućava turističkim agencijama i turoperatorima korištenje pripadajućeg logotipa i informiranje šire javnosti o predanosti tvrtke društveno odgovornom i održivom poslovanju. Time dodatno osnažuju svoj imidž na domaćem i inozemnom tržištu kao agencije koje ozbiljno i odgovorno pristupaju razvoju turizma u Hrvatskoj i svijetu.

Andrea Cvitković, vlasnica i direktorica agencije Unlimited Croatia DMC - Pro Sensus d.o.o.: „Održivost sve više postaje nužnost za putničke agencije zbog mijenjanja perspektiva diljem svijeta. Hrvatska nudi održive mogućnosti putovanja za posjetitelje koji su ekološki osviješteni, brinu o prepoznavanju i zaštiti lokalne kulture i baštine, a pritom imaju nezaboravna iskustva. Klijenti i partneri sve više traže suradnju s održivim i odgovornim partnerima. Stoga će agencija koja je ishodila međunarodno priznato i prepoznatljivo priznanje za održivost dugoročno privući više poslovnih prilika i stvoriti konkurentske prednosti. Travelife Partner priznanje potvrđuje da Unlimited Croatia DMC - Pro Sensus d.o.o. svoje poslovanje temelji na principima održivosti, brine o svojoj zajednici i poduzima korake za unaprjeđenje društva, lokalne zajednice, prati najbolje prakse i regulative u vezi s očuvanjem okoliša, socijalnom odgovornošću, upravljanjem resursima i dr. Ist tako, Travelife Partner priznanje nam pruža smjernice za kontinuirano poboljšanje i inovacije kako bi agencija ostala konkurentna i održiva u budućnosti.

Čestitamo svim zaposlenicima agencije Unlimited Croatia DMC - Pro Sensus d.o.o. na velikom postignuću te se nadamo da će njihov uspjeh nadahnuti i druge u promicanju i implementaciji održivosti u svakodnevno poslovanje.

….

O Travelife sustavu

Travelife je vodeći međunarodni sustav osposobljavanja, upravljanja i certificiranja tvrtki u turističkom sektoru koje su posvećene društveno odgovornom i održivom poslovanju. Sustavom Travelife (www.travelife.info) obuke i certificiranja turističkih agencija i turoperatora upravlja ECEAT (Europski centar za eko i agro-turizam), a onim koji je namijenjen smještajnim objektima (https://travelifestaybetter.com/) ABTA (Udruga putničkih agencija Velike Britanije).

Više od 35 nacionalnih udruga u turizmu promovira Travelife sustav svojim članovima, uključujući UHPA-u koja je s ECEAT-om uspostavila dugoročnu suradnju. Time je osigurana kontinuirana briga o poboljšanjima i održavanju Travelife sustava, stručna podrška i konzultacije u vezi implementacije te provođenje audita za certificiranje turističkih agencija i turoperatora u Hrvatskoj.

Izvor: UHPA       

Foto: SUSTOUR, Travelife, EU COSME, Unlimited Croatia DMC - Pro Sensus d.o.o.