SUSTOUR: U tijeku je završna konferencija u Portugalu

Ventula travel i Adriatic DMC predstavili primjere dobre prakse

Finale SUSTOUR projekta financiranog u okviru COSME programa Europske komisije održava se 13. i 14. rujna u Cascaisu, u Portugalu. Ambiciozni trogodišnji pothvat bio je usmjeren na promicanje održivih praksi unutar europske turističke industrije, a završna konferencija predstavlja postignuća i najbolje prakse turističkih agencija i turoperatora koji su uspješno integrirali održivost u svoje poslovanje u sklopu projekta.

Završna konferencija kruna je inicijative koja je okupila preko 600 turističkih agencija i turoperatora iz cijele Europe. Konferencija je ujedno i prigoda za umrežavanje i povezivanje, te jačanje spona između malih i srednjih poduzeća koja dijele viziju održivog razvoja turizma.

Osim predstavljanja sveobuhvatnog pregleda postignuća, inovacija i napretka turističkih agencija i turoperatora te rezultata SUSTOUR projekta, programski naglasci konferencije uključili su i predstavljanje primjera najboljih praksi na kojem su sudjelovale i dvije članice UHPA-e. Iz turističke agencije Ventula travel d.o.o., Irena Škarica sudjelovala je na panelu i održala prezentaciju na temu upravljanja emisijama ugljika, dok je iz turističke agencije Adriatic DMC d.o.o. Kim Butigan održala prezentaciju na temu upravljanja plastikom za jednokratnu upotrebu. 

Konferencija će završiti ceremonijom dodjele Travelife priznanja malim i srednjim poduzećima za izniman trud i postignuće u kontekstu SUSTOUR projekta.

***

SUSTOUR je COSME projekt kojeg financira EU, a čiji je cilj daljnji razvoj alata i standarda koji će pomoći turoperatorima i turističkim agencijama da poboljšaju svoju održivost. Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) jedan je od partnera projekta. Za mala i srednja poduzeća (MSP) u okviru poziva osiguran je proračun od gotovo 600.000 € za provedbu opsežnog programa obuke i certificiranja. Projektom upravlja konzorcij od 7 EU organizacija (projektnih partnera), uz potporu još 24 udruženja iz industrije kroz sporazume o suradnji.

Travelife za touroperatore međunarodno je priznat sustav za osposobljavanje, upravljanje, procjenu i certificiranje održivosti u turizmu. Radi se o sustavu koji tvrtkama u turizmu postavlja realistične ciljeve održivosti u poslovanju, te nudi alate i rješenja za implementaciju pozitivnih promjena u poslovne procese i opskrbne lance. 

Kontakti