Globtour Event d.o.o. uspješno obnovio Travelife Partner status

Certifikat se dodjeljuje za poslovanje prema načelima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja

Udruga hrvatskih putničkih agencija dodijelila je turističkoj agenciji Globtour Event d.o.o. iz Zagreba međunarodno Travelife Partner priznanje za poslovanje prema načelima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja.

Turistička agencija Globtour Event d.o.o. aktivno je uključena u Travelife sustav 2014. godine od kada je i nositelj Travelife Partner priznanja. Travelife Partner priznanje dodjeljuje se turističkim agencijama i turoperatorima čije je poslovanje u skladu s visokim standardima Travelife sustava nakon što uspješno zadovolje preko 100 kriterija koji pokrivaju ukupno 10 područja, između ostaloga uredsko poslovanje, poštivanje zakona i poslovanje agencije u skladu s ekološkim standardima, brige o očuvanju kulture, tradicije, običaja i okoliša u lokalnoj zajednici, suradnje s partnerima, destinacijama i drugim dionicima, komuniciranje, educiranje i zaštita klijenata i dr.

Travelife Partner status omogućava turističkim agencijama informiranje šire javnosti o predanosti tvrtke društveno odgovornom i održivom poslovanju i korištenje Travelife Partner loga. Time dodatno osnažuju svoj imidž na domaćem i inozemnom tržištu kao agencije koje ozbiljno i odgovorno pristupaju razvoju turizma u Hrvatskoj i svijetu. Agencije se mogu odlučiti i za treću, najvišu fazu primjene Travelife sustava u poslovanju i stjecanje certifikata Travelife Certified, prvi standard za turističke agencije i turoperatore koji je u skladu s kriterijima Vijeća za globalni održivi turizam (GSTC).

Vesna Pritchard, direktorica turističke agencije Globtour Event d.o.o.: „Društveno odgovorno poslovanje utkano je u sve segmente poslovanja agencije Globtour Event d.o.o., od odnosa prema zaposlenicima i poslovnim partnerima do očuvanja okoliša. Iako smo nositelji brojnih certifikata već dugi niz godina, postupanje prema načelu održivosti u znatnoj nam je mjeri omogućilo opstanak upravo u razdoblju pandemije. Držimo da je održivost kao temeljna odrednica strategije hrvatskog turizma u smislu očuvanja vrijednosti obveza svakog od nas, a Travelife nas redovito podsjeća i omogućuje svim zaposlenicima stalni razvoj u kreiranju održivih turističkih proizvoda i promišljanju koncepta putovanja prema istom načelu.“

O Travelife sustavu

Travelife je vodeći međunarodni GSTC akreditirani sustav osposobljavanja, upravljanja i certificiranja tvrtki u turističkom sektoru koje su posvećene društveno odgovornom i održivom poslovanju – pružateljima usluga smještaja te turističkim agencijama i turoperatorima. Sustav nudi integrirani program obuke i osposobljavanja djelatnika, primjera najboljih iskustava i prakse, alata, implementacije, upravljanja, planiranja, izvještavanja, B2B alata i certificiranja koji su posebno dizajnirani za turistički sektor.

UHPA je s Europskim centrom za eko i agro-turizam (ECEAT) iz Nizozemske, koji upravlja Travelife sustavom za turističke agencije i turoperatore, potpisala ugovor o dugoročnoj suradnji. Time je dugoročno osigurana kontinuirana briga o poboljšanjima i održavanju Travelife sustava, stručna podrška i konzultacije u vezi implementacije te provođenje audita za certificiranje turističkih agencija i turoperatora u Hrvatskoj. Više informacija o Travelife sustavu i kako se uključiti potražite na mrežnoj stranici UHPA-e www.uhpa.hr.

Agenciji Globtour Event d.o.o. čestitamo na vrijednom postignuću i uspješnoj implementaciji Travelife sustava održivog poslovanja.

Izvor: UHPA