Travelife Partner certifikat dodijeljen agenciji Smart Travel d.o.o.

Certifikat je dodijeljen za poslovanje prema načelima održivog razvoja

Udruga hrvatskih putničkih agencija dodijelila je agenciji Smart Travel d.o.o. iz Zagreba međunarodni Travelife Partner certifikat za poslovanje prema načelima održivog razvoja.

Travelife Partner certifikat dodjeljuje se turističkim agencijama i turoperatorima čije je poslovanje u skladu s visokim standardima sustava Travelife, nakon što uspješno prođu postupak audita. Kriteriji pokrivaju ukupno 10 područja, između ostaloga uredsko poslovanje, poštivanje zakona i poslovanje agencije u skladu s ekološkim standardima, brige o očuvanju kulture, tradicije, običaja i okoliša u lokalnoj zajednici, suradnje s partnerskim agencijama, smještajnim objektima i drugim dionicima, komuniciranje, educiranje i zaštita klijenata i dr.

Travelife Partner status omogućava turističkim agencijama informiranje šire javnosti o predanosti tvrtke društveno odgovornom i održivom poslovanju i korištenje Travelife Partner loga. Time dodatno osnažuju svoj imidž na domaćem i inozemnom tržištu kao agencije koje ozbiljno i odgovorno pristupaju razvoju turizma u Hrvatskoj i svijetu. Agencije se mogu odlučiti i za treću, najvišu fazu primjene Travelife sustava u poslovanju i stjecanje certifikata Travelife Certified, prvi standard za turističke agencije i turoperatore koji je u skladu s kriterijima Vijeća za globalni održivi turizam (GSTC)

Jelena Mijić, vlasnica i direktorica turističke agencije Smart Travel d.o.o: „Turistička agencija Smart Travel se od početka zalaže za razvoj održivog turizma. Želimo pridonijeti kreiranju održivog društva i turizma kroz smanjenje negativnih ekoloških, sociokulturnih i ekonomskih utjecaja naših proizvoda. U zajedničkom djelovanju sa suradnicima, partnerima i dobavljačima želimo ukazati klijentima na značaj i važnost održivog turizma. Predani smo stalnom usavršavanju zaposlenika, suradnika, dobavljača i partnera, kako bismo doprinijeli što odgovornijem ponašanju prije, za vrijeme i nakon putovanja te podignuli svijest o važnosti održivog poslovanja. Vjerujemo da je naša odgovornost kao organizatora putovanja smanjiti negativne učinke turističkih putovanja, zaštiti ekosustav destinacije u koju putujemo i u kojoj boravimo te ujedno poticati razvoj lokalne zajednice i destinacije u cjelini.

Posljednjih godinu dana radimo u sasvim drugačijem okruženju zbog pandemije Covid-19, tako da smo prihvatili i uspješno implementirali ''Safe Travels'' protokole, kako bismo našim klijentima pružili što veću sigurnost za vrijeme putovanja. Osim protokola  ''Safe Travels'' implementirali smo protokol ''Stay safe in Croatia“, kako bismo našim inozemnim partnerima i klijentima pokazali da je Hrvatska sigurna destinacija za odmor.

Travelife Partner certifikat za nas predstavlja potvrdu našeg dosadašnjeg rada, trajne predanosti društveno odgovornom i održivom poslovanju, ulaganja u poslovanje i zadovoljstvo klijenata, dobavljača i partnera te je ujedno i vodilja prema ciljevima koje želimo ostvariti u budućnosti. Ponosni smo na dosadašnja postignuća i predanost poslu koji su rezultirali certificiranjem i presretni što smo postali dio Travelife obitelji. No, svjesni smo da je ispred nas još dug put i veliki posao. Jednostavno, svi moramo biti maksimalno uključeni i angažirani kako bismo doprinijeli održivom i odgovornom turizmu, jer ipak - to je naša budućnost.“

O Travelife sustavu

Travelife je vodeći međunarodni GSTC akreditirani sustav osposobljavanja, upravljanja i certificiranja tvrtki u turističkom sektoru koje su posvećene društveno odgovornom i održivom poslovanju – pružateljima usluga smještaja te turističkim agencijama i turoperatorima. Sustav nudi integrirani program obuke i osposobljavanja djelatnika, primjera najboljih iskustava i prakse, alata, implementacije, upravljanja, planiranja, izvještavanja, B2B alata i certificiranja koji su posebno dizajnirani za turistički sektor.

UHPA je s Europskim centrom za eko i agro-turizam (ECEAT) iz Nizozemske, koji upravlja Travelife sustavom za turističke agencije i turoperatore, potpisala ugovor o dugoročnoj suradnji. Time je dugoročno osigurana kontinuirana briga o poboljšanjima i održavanju Travelife sustava, stručna podrška i konzultacije u vezi implementacije te provođenje audita za certificiranje turističkih agencija i turoperatora u Hrvatskoj. Više informacija o Travelife sustavu i kako se uključiti potražite na mrežnoj stranici UHPA-e www.uhpa.hr.

Agenciji Smart Travel d.o.o. čestitamo na velikom postignuću i uspješnoj implementaciji Travelife sustava održivog poslovanja.

Izvor: UHPA